Pressreleaser & Nyheter

Fyra nya modeller med fyra bandställ överför mer kraft till marken, och erbjuder ökad förarkomfort och tillförlitlighet

John Deere introducerar nu sin första fyrbandstraktor någonsin, som ett tillskott till 9R-seriens högeffekts hjul-och tvåbandstraktorer. De fyra nya 9RX-traktorerna med en effekt från 470 till 620 hästkrafter, ett kraftigt chassi och bandställ, har utvecklats för att erbjuda överlägsen kraft och hållbarhet, och en behagligare körupplevelse, särskilt vid fältarbete med stora, tunga redskap.

deere 9RX

 

9RX-serien har en chassikonstruktion och en banddrivning som effektivt överför kraften till marken. Det gör traktorerna idealiska för krävande dragkraftsarbeten som jordbearbetning, plöjning, sådd och även icke-jordbruksrelaterade arbeten.

De nya 9470RX och 9520RX modellerna är utrustade med en 13,5 liters John Deere PowerTech PSS motor, medan 9570RX och 9620RX använder en 15,0 liters Cummins QSX motor. Med återledning av kylda avgaser (EGR-system), förbättrad turbokompressor-teknologi, dieselpartikelfilter (DPF) och SCR-teknologi (selektiv katalytisk rening), uppfyller båda motorerna miljösteg IV emissionsbestämmelser och erbjuder det vridmoment och den effekt som krävs för de tuffaste fältförhållanden.

Motorerna driver ett kedjehjul med stor diameter och drivklackar, som tillsammans med optimalt placerade löphjul och mellanrullar överför exceptionell kraft till marken, med mindre bandslirning. De nya 9RX-traktorerna är utrustade med kraftiga Camso Durabuilt 3500- och 6500-serien band, och Duradrive teknologi för optimal bärkraft på fältet. Banden är 76 cm (30 tum) breda och utformade för ökad hållbarhet och en total maskinbredd inom tillåtna 3 meter. Extra breda band på 91,5 cm (36 tum) finns tillgängliga som tillval.

Precis som övriga 9R/9RT-traktorer, är de nya modellerna utrustade med den manövervänliga e18 växellådan med effektivitetshanterare, för motorvarvtalsstyrning och automatväxling. Denna branschledande växellåda svarar snabbt och automatiskt på ändrade fältförhållanden, för bättre prestanda och lägre bränsleförbrukning.

Traktorerna är midjestyrda med ActiveCommand styrning som tillval, för ökad manövreringsförmåga på fältet och bättre stabilitet, även med körhastigheter på 40km/h.

CommandView III hytten har försetts med alla de integrerade prestandahöjande funktioner som redan finns tillgängliga på John Deere 9-serien traktorer. Den har också fått en ny hyttfjädring, som gör traktorn betydligt bekvämare att köra, med en vertikal rörelseväg på upp till10 cm. Det bidrar till kontrollerade hyttrörelser, och isolerar såväl hytt som förare från plötsliga stötar och vibrationer.

CommandView III-hytten är utrustad med ett flertal ergonomiska funktioner.

Bland annat fullt integrerad AutoTrac™ automatisk styrning, JDLink Connect för informationshantering, den intuitiva och lättanvända Generation 4 CommandCenter-monitorn med kundanpassade körsidor för fingertoppskontroll av traktor- och redskapsfunktioner, samt e18 växellådan med effektivitetshanterare.

För optimal sikt i skymning och på natten, lyser 24 LED-lampor upp runt traktor och redskap och gör natt till dag.

Hydraulsystemet i nya 9RX har getts en ny design och inkluderar upp till åtta hydrauluttag, som levererar ett standardhydrauloljeflöde på 200 liter/minut, eller 435 liter/min som tillval. Det motsvarar mer än väl kundens behov på fältet, både vad gäller hastighet och hydraulkapacitet för stora krävande redskap.

 

UPP