Pressreleaser & Nyheter

deere 8000 exact hacker

Tre nya 8000-serien självgående exakthackar, med senaste teknologin, minskar bladförluster och ökar prestandan.

John Deere meddelar att 8000-serien självgående exakthackar har utökats med tre modeller. Maskinerna är utrustade med de senaste teknologiska lösningarna och erbjuder kunderna upp till 15 % högre produktivitet, ökad aktiv körtid, lägre driftskostnader och snabbare, enklare underhåll.

De nya modellerna bygger vidare på 8000-serien, som lanserades förra året, har ökad effekt för att kunna erbjuda optimal skördehastighet, bränsleekonomi, tillförlitlighet och ensilagekvalitet. De nyamaskinerna är:

  • 8300, 490 hk med miljösteg IV 13,5 liters motor
  • 8700, 766 hk med miljösteg II 19,0 liters motor
  • 8800, 843 hk med miljösteg II 19,0 liters motor

Den längsmonterade motorn innebär ett förbättrat luftflöde genom hela maskinen, den kräver mindre kylning, vilket bidrar till ökad effekt till hackningen. Samtidigt innebär motorns lägre läge en förbättrad tyngdpunkt och bättre sikt. Detta ger bättre stabilitet vid arbete under kuperade förhållanden eller vid körning på väg i hastigheter upp till 40 km/h.

Hytten har antireflex-vindruta, Bluetooth-anslutning, gott om förvaringsutrymme och automatisk luftkonditionering, som kan justeras via CommandARM reglagekonsolen. Andra avancerade funktioner inkluderar en GreenStar 2630-monitor med pekskärm, med alla funktioner bekvämt placerade på CommandARM-konsolen, samt fjärrstyrd monitoråtkomst och AutoTrac automatisk styrning med RowSense radstyrning. De nya modellerna kan också utrustas med HarvestLab, ett avancerat analys- och dokumentationssystem som mäter grödans beståndsdelar för att förbättra ensilagets kvalitet.

Bland frontaggregaten finns nya John Deere 9-serien gräspickupar och Kemper 300-eller 400-serien radoberoende, roterande skärbord. Här finns ett nytt 10-radigt 475 Plus roterande skärbord med 7,5 m arbetsbredd, som minskar stjälk- och kolvförluster, och förbättrar skörd i liggande majs. Skärbordet minskar också materialstopp under ogräsbemängda förhållanden. Alla John Deeres frontaggregat anpassar hastigheten till den inställda snittlängden.

Andra egenskaper inkluderar en DuraDrum™ knivtrumma med baklängesslipning och annan teknik som tagits fram för att förbättra ensilagehanteringen och näringsvärdet.

Utöver detta ger de nya 8000-serien modeller ett mervärde inom tre distinkta områden:

  • Inmatningskanalens bredd har anpassats till motoreffekten, för att säkra bästa ensilagekvalitet och effektivitet.
  • Utloppsröret med ny design och ny vridningsmekanism är underhållsfritt och konstruerat för extra tung belastning.
  • John Deere aktiv fyllnadskontroll (AFC; Active FillControl) ökar produktiviteten och precisionen på fältet. Det är en ny funktion för automatisk fyllning av vagnar och som bidrar till ökad förarkomfort.

Andra egenskaper är 2,15 m däck som tillval, för branschledande markfrigång, minskad jordpacking, bättre dragkraft under våtaförhållanden, förlängda serviceintervaller, minskat behov av dagligt underhåll och rengöring, och en ny, innovativ stendetektor.

Nya funktioner för 2016 inkluderar LED-belysningspaket och en behändig ProTouch-funktion för ökad hastighet på både fältet och på vägen, som ytterligare förbättrar förarkomfort och bekvämlighet.

UPP